Wie ben ik?

Nathan Traas, geboren in 1985, fysiotherapeut en KNWU Wielertrainer. Zelf heb ik jaren als Elite renner gereden bij ZRTC Theo Middelkamp. Hier ben ik doorgegroeid naar trainer van de Elite en Belofte. Tegenwoordig fiets, loop, zwem en schaats ik op recreatief niveau en heb ik jaren ervaring opgedaan aan de rand van de atletiekbaan van AV'56.

Als sporter was ik altijd gefascineerd door hoe kun je nu beter kunt worden door training. Dit was dan ook de basis voor een app die ik met Fysiosoft heb ontwikkeld. Dit is begonnen als een app voor fysiotherapeuten met huiswerkoefeningen, maar nu doorontwikkeld naar een Athlete Management Systeem genaamd FytekPRO. Deze app is gericht op het behalen van optimale sportprestaties en focust zich tevens op blessurepreventie.

De laatste jaren heb ik veel (top)sporters begeleid, veel ervaring opgedaan en mijn eigen visie ontwikkeld. Samen met jou wil ik gaan voor maximale sportprestaties!

Mijn visie

Als trainer en fysiotherapeut is het naar mijn mening het belangrijkste dat je de kwaliteiten van een sporter boven water haalt en zijn zwakke punten of sterke punten optimaliseert. Dit kun je het beste doen door je eerst goed in de sport te verdiepen (een sportanalyse) en daarna de mogelijkheden van een sporter in kaart brengen (met behulp van testen). Vervolgens ga je samen met de sporter kijken waar de verbeterpunten liggen (analyse) en stel je samen doelen op. Dit alles wordt daarna verwerkt in een plan. Hier stopt het dan niet, want het plan moet ook opgevolgd worden (monitoring) daarnaast moet je na een vooraf gestelde tijd de voortgang in kaart kunnen brengen (hertesten).

Voor sportklachten die steeds terug komen of niet over gaan ben ik van mening dat dit dezelfde strategie omvat: Eerst goed luisteren wat er aan de hand is, dan een onderzoek doen, “proef” behandelen, kijken of het gewenst effect heeft en dan het plan verder uitwerken.